17 Nisan 2015 Cuma

Montenegro (Karadag)------- Porto Montenegro, Tivat

Tivat'a, Kotor'dan taksi tutarak geldik. Otobusle gelmek de mumkun ancak  mesafe kısa olduğundan zamanımızı iyi kullanmak için taksi tutma fikri daha cazip geldi. 20 euraya anlaştık. Bıraktıktan sonra Kotor'a dondu.Istedigimiz saatte  geldi ve bizi tekrar Kotor'a goturdu. Sonrasında da doğru yaptığımızı duşunduk. Tivat, Kotor korfezinde bir sahil sehri.Gorulecek yerler arasında, Buca ailesinin yaz evi  gunumuzde galeriye dondurulmuş eski bir ortaçağ evi.Sehrin merkezinde yer alıyor. Beni buraya ceken ozellikle Porto Montenegroydu...
Havanın yağışlı olması gezmemizi engellese de, yine de yilmak yoktu, her zamanki gibi. Porto Montenegro, 2009 Haziranında açılmış, lux bir yat limanı. Adriyatik denizindeki buyuk yatları alabilen tek marina. Yakıtlarında vergi indirimi uygulanıyor. Buyuk ortağı Kanadalı işadamı Peter Munk .Bir buyuk otel var.Hotel Regent; Marina'ya hakim bir otel.
Marina'nın genel tasarimina ne kadar ozen gösterildiği hemen göze çarpıyor.Rezidanslar, mağazalar, cafeler... Rezidanslar, farklı buyuklukte yapılmış. Kiraları elbette ucuz değil. Bir kısmı deniz kıyısında bir kısmı ormana bakıyor.Tum ayrıntılar dusunulmus, uzun sureli kalanlar için Marina içinde bir de uluslararası okul var.
Magazalar, dünyaca unlu markaları içeriyor, sergilenen hersey güzel...
Sezon dışı olduğundan, heryer oldukça sakindi ama hepsi acıktı.
 
Cafeler, restoranlar sahil boyu uzanmış. Saat kulesi de cafeler arasından suzuluyor .
Yagmur hic durmadı sürekli yağdı.Sonunda biz de bir cafede kahvemizi içip, biraz olsun kurumaya calıstık.


Ayse-----------2015
Gezi Tarihi--------2015Mart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder