8 Şubat 2015 Pazar

NEPAL--Bhaktapur-----Bodhnath

Nepal  gezimi iki  bolum olarak goruyorum. Bir bolum manastırdaki günler diğeri ise Nepali gezme.
Manastırda kalırken , bir ogleden sonra Ispanyol arkadaşım Isabelle gunu birlik Bhaktapur gezisi yaptık. Bhaktapur için bir gun yeterli. Ikı araç değiştirerek Bhaktapur'a vardık. Bhaktapurda eski sehir bolumu (Durbar Square ) gezilmesi gereken yer. Eski ahşap evler,Hındu tapınaklar ve ahsap el isleriyle muhteşem royal palace. Eski sehir duvarla cevrilmis, ve birkaç girişi var. Giriş ücretli ve fiyatı da  Nepal için yüksek..Isabelin azmiyle ciddi bir kovalamaca oldu gorevlilerle aramızda.Cunki turistlerin dışında halkın girdiği ucretsiz yerler var ama bu yolları bulmak gerek.Biz de azimle bu yollardan birini bularak girdik.Ama birkaç kez yakalandığımızı da ıtıraf etmek zorundayım. Nepalde hersey el yapımı.Bhaktapur daki mağazalarda da ahşap el isleri cok güzel. Eski sehiri gezdikten sonra buranın ozel yoğurdunu da yiyip donuşumuzu yaptık.
Bhaktapur  ıcın otobüs kuyrugundayız



Bhaktapur
Bhaktapur yoğurdu
DBhaktapur
 


Gorulmesi gereken yerlerden biri de BODHNATH. Kaldıgım manastır,Bodhnat'a yürüyerek 20 dakika olduğu için burası ve cevresi cok gittiğim yerlerden biriydi. Budist tapınakların, manastırların yoğun olduğu bir bölge.Sehrin merkezinde görkemli bir Stupa var,ozellikle gece cok etkileyici.Budistler, stupanın etrafında defalarca donuyorlar.Stupanın çevresinde mağazalar ve teraslarda da restoran ve cafeler var.Oldukca ilginç bir yer.Bos vakitlerimde sık sık buraya gelip, bir yandan soğuk biramı ya da kahvemi içip cevreyi izliyordum.Manastırlar bölgesi olduğu icin monk ve lamaları sık sık görmek mumkun. Dunyanın birçok yerinden ''mutluluğu bulmak'' için gelenlerin de Nepaldeki ana merkezi burası.Kopan Manastır bunların en unlulerinden biri.
 
Gezi tarihi: 19 Kasım--10 Aralık  2014
Kopan Manastır
Ayse

Stupa cevresi

Stupa

Stupa cevresi

2 yorum:

  1. Güzel insan yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kıyafetleriniz daha yerel izler taşısa eminim zor yakalanırdınız :) Çok teşekkürler sevgili Ayşe güzel fotolar ve izlenimler için . Dilek

    YanıtlaSil