21 Mart 2015 Cumartesi

Amalfi Kıyıları----( Positano )

 
POSITANO


Sorrento'dan Positano'ya geçiş karayoluyla oluyor. Otobusler cok sık aralıklarla kalkıyor .1.40'  suruyor.  Yol virajlı, manzara cok güzel. Bir taraftan otobüs içinden fotoğraf çekmeye çalışıyorum sonra ara ara arkama yaslanıp çevrenin güzelliğini içime hapsetmek istiyorum ve tepede bir yerde sofor Positano diyor, verdiğimiz adrese gore bizi indiriyor. Oteliniz buraya yakın yürüyeceksiniz diyor.Biz de biraz yokuş asagı yürüdükten sonra otelimize kavuşuyoruz.Villa Palumbo B.B.Sahipleri cok sempatik,   bir aile oteli. Tepede, tum Positano ayaklar altında...Hos bir terası var ama sezon açılmadığı için teras pek kullanılmıyor.Odamız buyuk, tum manzarayı  bizlere sunan buyuk bir balkonumuz var.
www.villapalumbo.it .Hava güzel, aksam olunca biraz serinliyor.Positanoda sehir içinde  otobüs seferleri var. Otel sahibi, merdivenle inmemizi öneriyor, biz de başlıyoruz yurumeye. Balkondan ilk baktığımda Positano'nun gorunusunu Karadeniz kıyılarına benzettim.

 Sehrin heryerinde deniz kıyısına inmek için merdivenler yapılmış, bu merdivenler evlerin arasından geçiyor. Evlerin bahcelerinde yine limon ağaçları var. Mevsimden oturu limon ağaçlarını hep korumaya almışlardı.Magazaların , cafelerin olduğu bolum genellikle denize yakın olan bölge. Bu yuruyusu cok sevdik. Seramik mağazaları her zamanki gibi bize yine goz kırpıyor ve alışveriş için de tahrik ediyordu. Biz de ufak tefek alışverişlerle kendimizi mutlu ediyorduk. minik bir sırt çantasıyla gezince, pek alısverise bakılmıyor.
 Positano, sezona hazırlık içerisindeydi, her yerde inşaat vardı ama yine güzelliğinden fazla birsey kaybetmemişti. Biz mutluyduk...Merdivenler bittikten sonra acık olan biriki mağazada oyalandık. Sonra birden bir suprız oldu ufak bir meydana çıktık. Kilisenin olduğu bu meydandan deniz ve plaj karsımıza cıktı. Sanki başka bir sehir vardı.


Kendimi hemen sahile attım, bir yanda deniz, dalgalar diğer yanda tepelere doğru yükselen bir sehir, ama sakin. Buraların sezondakini halini dusununce bu sakinlik daha cok hoşuma gitti.

 Amalfi kıyılarında bir farklılık da kiliseler. Her kilisenin bir kubbeli kısmı var ve hepsi renkli seramiklerle kaplanmış. Sehrin görüntüsüne bir canlılık kazandırıyor ve hos gorunuyor.Aksam yemeğimizi tek acık olan restoran olan Saraceno d'oro da brucette ,calezione ve birayla tamamladıktan sonra maalesef 1 saate yakın otobusu bekledik. Inmek güzeldi de, tırmanmayı
göze alamadık.
Sabah, kalktığımızda balkondan bakınca, güne böyle başlamak cok hostu, kahvaltımızı da balkonda bu ortamda yapınca yine mutlu bir başlangıç bizi bekliyordu. Doyamadık ve tekrar merdivenlerden  aşağıya attık kendimizi.
Ayse---------------2015
Gezi Tarihi--------2015 Mart

1 yorum: