5 Şubat 2017 Pazar

Taormina

Taormina'ya Catania'dan  otobusle gittik. Guzel bir yolculuktan sonra Taormina tum ihtisamıyla karsımızdaydı. Sehire virajlı yollardan ulasılıyordu, ana yerlesim tepedeydi. Otelimize ulastıgımızda,  guzel manzara karsısında mutlulugumuz artmıstı. Otelin genis terasından ve lobiden bizi bir supriz bekliyordu; karlar altındaki Etna...

Otelimiz Hotel Continental, konumu , verdigi hizmetler acısından bizi cok mutlu (info@continentaltaormina.com ).Odaya yerlestikten sonra ikram edilen saraplarımızı Etna'ya karsı zevkle ictik.Taormina, yaz ayları icin vazgecilmez yerlerden, kısın daha sakin. Yılbası nedeniyle kalabalıktı ama sonrasında sessizlige gomuldu...Bu sakinlik benim daha cok hosuma gitti.Sehir tepede oldugundan plaja gitmek icin teleferik var.Cevrede gidilebilecek guzel adalar oldugundan soz edildi ama kıs nedeniyle gitmemiz onerilmedi.Katedralin oldugu cadde CORSO UMBERTO sehrin merkezini olusturuyor.Bu cadde uzerinde iki taraflı restoranlar, cafeler ve butik magazalar yer alıyor. Son derece sirin ve varlıklı bir yer oldugu hemen goze carpıyor. Seramikler her yerde ve muthis albenileri var.


Yeni yılı karsılamak uzere ana yol uzerinde oncelikle guzel bir yemek yedik ve ardından toplanma yeri olan, katedralin onundeki  suslenmis cam agacına dogru yuruduk.Saat 24.00 e dogru iyice kalabalık oldu. Geriye sayıstan sonra yarım saatlik bir havai fisek gosterisi yapıldı.Corso Umberto boyunca kalabalık  vardı,Atılan  havai fiseklerini izliyordu herkes, ellerde sampanya kadehleriyle... 
Guzel gecen bir yılbaası gecesinden sonra, ertesi gun Taormina'dan daha  yuksek bir  tepede bulunan Castelmola'ya otobusle gidip yuruyerek donduk.Castelmola  ufak bir yerlesim.Manzara cok guzel , tepeden bakınca, Italya'nın guney ucu Reggio Calabria karsıda gorunuyor.Donus yolu uzerinde kaya uzerindeki Santuario Madonna Rocca ve yakınındakı kale de Taormina'nın gezilecek yerlerinden.
Castelmola'da seramikler ufacık alanı tum guzellikleriyle susluyor.
Buradan Etna, yine tum heybetiyle suzuluyor.Etna'ya gunluk ya da birkac gunluk yuruyus turları var. Ancak karlı olması bizi engelledi.
Taormina'da  garsonların ve iscilerin cogu Bengladesliler.Turizm, bu bolgenin  gelir kaynagı,  yasayanların sosyo ekonomik durumları oldukca yuksek.Yuruyerek hem cevreyi gezip hem de TEATRO ANTICO'ya gittik. MÖ  ucuncu  yuzyılda yapılmıs.Belli donemlerde festivaller duzenleniyor.


Ver elini Catania...

Ayse...Subat-2017
Gezi Tarihi.....Aralık....2016









1 yorum: