19 Mayıs 2015 Salı

Hafta sonu renkleri...

Cuma aksamı, Güney Kore'li konuğumla birlikte sergilerdeydik. Ilk durağımız Cer Modern'de KA Fotograf Gelistirme  Atolyesi'nin ''Kuyudakı Tas'' fotoğraf sergisiydi. Saraplarımızı aldık, dolaşmaya başladık.

Bu atölyenin ismini ilk kez arkadaşım Basak'ın yazılarından  duymuştum. KA'nın acılımı da ilginç. Kırk Akıllı'dan alınmış. Dilimizde cok kullandığımız, kırk gun kırk gece gibi ''cok'' anlamında kullanılan ifadelerden esinlenmiş ''kırk akıllı'' acılımı da. Iste bu sergide de kırk akıllılar kuyuya tas atıyorlar...açıklamalara gore.

Elcin Orcan'ın aşağıdaki calısması, Nietzche'nin bir sözüyle ifade edilmişti. Uzerimize giydirilenlerle  ozumuzun disinda kabuk değiştirdiğimize değiniyordu.
Sergi, alışılagelmiş klasik bir fotograf sergisi değildi. Fotografların, bir cogu  uzun uzun dusunmeyi gerektiriyordu. Sergiye katılanlar da orada olduğundan fotoğraflar hakkında konuşma olanağım oldu.
Ikinci sergi, yine Cer Modern'de DYO nun her yıl açtığı yarışmaya katılan ve odul alan resimlerdi.

Shirin Nezhat'tan...

Yandaki resim, Ezgi Eroglu'dan ''His''. Bu resim deki kadının bakısındaki anlamı cok sevdim.
Begendigim resimlerdendi.
Asagıdaki resim de Murat Turan'dan...
 Son sergi de çocukluk arkadaşım Gülay Yuksel'in di. Gulay'ın kadınlarını zaten her zaman zevkle seyreder içinde neler bulurum neler.Bunu kendisine söylediğimde, resimlerime siir yazanlar bie var dedi. Demek ki yalnız değilmişim

Resimlerin, fotoğrafların güzelliğiyle geçirilmiş güzel bir aksamdı...
Ayse------2015  Mayıs
Gezi Tarihi-----15.Mayıs.2015

1 yorum:

  1. Daha sergiye gidemedim desem... :))))
    Senden aldım ilk haberleri.
    Teşekkürler Ayşe'cim.

    YanıtlaSil